Белгийска овчарка грюнендал

Характеристики

- елегантна осанка
- лоялно
- приятелски настроено
- привързано
- интелигентно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Белгийската овчарка грюнендал носи името на селцето в Белгия, в което е създадена. Породата е една от четирите белгийски породи овчарски кучета. Нейните представители са отлични помощници при откриването на наркотици и много добри спасителни кучета.
  Белгийската овчарка грюнендал има елегантно, мускулесто тяло, покрито с дълга, права и черна козина, която може и да има бели петна. Височина им варира между 55 и 66 см, а теглото – между 27 и 34 кг. Муцуната е издължена, носът е черен на цвят, а ушите са изправени и имат триъгълна форма. Очите са тъмнокафяви и имат бадемовидна форма, шията е дебела, а опашката виси надолу. 
  Белгийската овчарка грюнендал е лоялно и приятелско настроено куче, което обича много своите господари. Има силно развити защитнически инстинкти и се отнася резервирано към непознати. Тя е много интелигентно куче и научва бързо нови команди. Някои представители на породата са много чувствителни и срамежливи, поради това обучаващият трябва да бъде търпелив и положително настроен към тях. Компанията на други кучета не е препоръчителна, тъй като тя обича да е доминира. Белгийската овчарка грюнендал е подходяща за активни семейства с по-големи деца и за фермери, които опит в отглеждането на кучета. Ако получава необходимите продължителни разходки и упражнения, тя ще се чувства добре и апартамент. Продължителността на живота на  представителите е около 14 години. Те са предразположени към кожни алергии, проблеми с очите и дисплазия на тазобедрената става, но като цяло здравословното им състояние е добро. Козината трябва ежедневно да се сресва, за да се поддържа в добро състояние.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

luki

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори