Еърдейл териер

Характеристики

- енергично
- привързано
- бдително
- игриво
- обича да плува

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на еърдейл териера е Великобритания. През 19 в. е бил използван както като полицейско, така и като фермерско куче.
  Еърдейл териерът достига височина между 55 и 61 см и тежи около 20 кг, което го прави най-големият териер. Тялото му издължено, слабо, с правилни пропорции. Главата му е също издължена. Характерна черта на еърдейла е брадата, която трябва да се поддържа. Очите му са малки и тъмни на цвят. Ушите имат триъгълна форма и падат надолу и на всеки четири месеца трябва да им се прави триминг. Цветът на козината му е светлокафяв с черни или червени оттенъци. Тя има нужда от редовна поддръжка.
  Еърдейл териерът има нужда от средно голямо жилище, по възможност с градина и от редовно и продължително излизане. Не е подходящ за отглеждане в малки жилища и от възрастни хора. Добра компания за него могат да бъдат активните семейства с поотраснали деца, възрастните хора и най-вече хората с опит в отглеждането на кучета. Той е изпълнен с енергия, много е игрив и обича да плува. Еърдейл териерът е привързано, смело, възприемчиво, адаптивно и бдително семейно куче, което не лае много. Стопанинът му трябва да е много мил с него, това е начинът да постигне много с него във възпитанието. С подходящо обучение от еърдейл терира може да стане добър защитник. Поради голямото му любопитство, трябва да се държи винаги на повод, когато се разхожда. Като недостатък може да се посочи, че ако се гледа с други кучета може да възникнат проблеми, т.к. той не обича да е втори. Притежава ловни инстинкти, които могат да бъдат неутрализирани като от малък свикне да бъде с други животни. Продължителността на живота на еърдейл териера е между 10 и 14 години. По правило има висок праг на болка и добро здравословно състояние, но при някои представители могат да се развият кожни проблеми или дисплазия на колянната става. Представителите на породата са добър избор за хора с алергии, тъй като козината им не пада.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

bobi Пума Рет

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори