Бедлингтън териер

Характеристики

- смело
- игриво
- привързано
- защитнически инстинкти
- характерен външен вид

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на бедлингтън териера започва през 18 в. в Англия. Често той е описван като куче със сърце на лъв и с изражение на агне, поради отличителния си външен вид.
  Бедлингтън териерът има мускулесто тяло, покрито с гъста, къдрава козина. Висок е между 38 и 50 см, тежи 10 – 12 кг. Главата му е тясна и има издължена челюст. Очите му са малки, с бадемовидна форма, а ушите са висящи, с триъгълна форма, като по върховете си имат пискюлчета. Носът е заоблен и има тъмен цвят. Шията и опашката са дълги.  Цветът на козината може да бъде пясъчен, ливър или син.
  Бедлингтън териерът е смело, игриво куче, което се привързва много към своите стопани. Има силни защитнически инстинкти, поради което се държи резервирано с непознати. Разбира се добре с децата в семейството. С правилно възпитание от малък, той се отнася добре и с другите домашни животни. Бедлингтън териерът се чувства добре и в малък апартамент, ако му се осигуряват ежедневни разходки и упражнения. Продължителността на живота му е около 18 години. Породата е предразположена към заболявания на бъбреците, черния дроб, щитовидната жлеза и очите. Поддръжката на козината изисква малко повече време. Необходими са всекидневни сресвания, а на всеки шест седмици, трябва да се подстригва. Къпането трябва да става само, когато е необходимо.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

бедлингтън териер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 92

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори