Източно-европейска овчарка (Беларуска овчарка)

Характеристики

- работно куче
- интелигентно
- лоялно
- отличен пазач
- издържа на суров климат

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

Източно-европейската овчарка (Беларуска овчарка) е създадена през 1930 г като работно куче, което да помага в армията и да издържа на сурови климатични условия. Както предполага името ѝ, нейното родно място е Източна Европа. Породата е получена при кръстосването на немски овчарки с местни породи. Стандартът е признат през 1964 г. в СССР.


Източно-европейската овчарка има здраво и набито тяло. Между мъжките и женските представители се наблюдава полов диморфизъм - мъжките са по-големи по-тежки от женските. Мъжките, на височина достигат до 76 см, а женските 72 см. Теглото на мъжките варира между 38 и 47 кг, а на  женските - между 30 и 40 кг. Главата на представителите на породата е пропорционална на тялото. Носът е голям и тъмен. Очите са средни на големина и овални. Ушите са  изправени и също средни на големина. Поставени са високо и имат формата на равнобедрен

триъгълник. Гърбът е дълъг и широк. Крайниците са прави и силни. Козината е със средна дължина, права и гъста, с добре развито подкосмие.


Източно-европейската овчарка е интелигентно, игриво и лоялно към своите стопани куче. Предствителите на породата са уравновесени и уверени кучета. Държат се подозрително с непознати, което ги прави отлични кучета пазачи. Те ще се чувстват добре, отглеждани в апартамент, ако им се осигуряват ежедневни, продължителни разходки. Тъй като са създадени да оцеляват при студени климатични условия, те могат да се отглеждат и навън.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори