Дого Сардо

Характеристики

- доминантно
- упорито
- защитнически инстинкти
- смело
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Дого сардо е древна порода, която произлиза от о-в Сардиния, Италия. Смята се, че историята на представителите на породата започва преди 3000 години в селата на италианския остров. Кучета дого сардо са добри пазачи на стадата с добитък. Отличават се и като ловни кучета - използвани са при лов на глигани и елени. Представителите са много смели и поради тази причина използвани при кучешки боеве и при водени военни действия. Това е много рядко срещана порода по света, с изключение на родния им остров.


  Дого сардо има мускулесто тяло, с добре развит гръден кош, силен врат и крайници. Главата има квадратна форма, а муцуната е издължена. Очите са цвят амбър, ушите и опашката са често купирани. Козината е къса, гъста и мека. Окраската се среща в червено, сиво, черно, бриндъл. Височината на представителите на породата варира от 56 до 61 см, а теглото им - от 30 до 45 кг.


  Дого сардо е интелигентно, доминантно и упорито куче, със силно развити защитнически инстинкти, което трудно се поддава на обучение. Стопанинът му трябва да бъде много търпелив и уверен, и да го кара да изпълнява различни упражнения, защото в противен случай се отегчава. Представителите на породата не се препоръчват за семейства с деца и други домашни любимци, ако не са социализирани правилно в ранна възраст. Не са подходящи за отглеждане в апартамент, тъй като имат нужда от свободно пространство. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, дисплазия на лакътната става, рак, проблеми с очите и подуване, но като цяло рядко боледуват.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

дого сардо

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори