Немски брак

Характеристики

- ловно куче
- рядко срещано
- отлично здраве
- отлична ориентация
- активно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Родното място на немския брак областта Вестфалия, в Германия. Представителите на породата са добри ловни кучета, които се срещат рядко, освен в родината си. Немският брак е признат като отделна порода през 1900 г. от FCI.

 

  Представителите на породата имат елегантни, но същевременно набити тела, покрити с гъста и груба козина, която е дълга за късокосмети кучета. Височината им варира от  40 – 53 см, а теглото им от 10 до 18 кг. Главата е издължена, ушите са дълги и широки, висящи до главата. Цветът може да бъде от червено до жълто, с черно седло и бели муцуна, чело, гърди, крайници и връх на опашката. Гърбът е леко изпъкнал, а опашката дълга.

 

  Немският брак е отличен помощник при лов - може да търси плячката продължително време и има отлична ориентация. Няма да се чувства добре ако бъде отглеждан в апартамент и не му се поставят задачи. Поддръжката на козината му е елементарна. Продължителността на живота на кучетата от тази порода е 10 - 12 години. Отличават се с добро здраве и не са известни заболявания, характерни за породата.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

немски брак

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори