Московска стражевая (Московски страж)

Характеристики

- смело
- териториални инстинкти
- отличен пазач
- интелигентно
- активно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Московската стражевая или московският страж е създадена през 50-те години на миналия век, както личи от името ѝ, в Москва. Селекционери кръстосват санбернар и кавказка овчарка, като целта им е да получат голямо куче, което да е отличен пазач и да всява респект, тъй като представителите на новата порода щели да се използват за охрана на базите на КГБ, полицията и армията.

 

   Московската стражевая има голямо тяло, но въпреки това е пъргава за размерите си. Кучетата от тази порода са високи между 64 и 69 см и тежат 45-70 кг. Козината им е гъста и средна на дължина. Окраската им се среща в комбинация от бяло и червено, а на лицето имат черна маска. Главата им е голяма и масивна, с тъмно кафеви очи и черен нос. Ушите им са големи и клепнали. Муцуната на московската стражевая е широка и добре изразена. Вратът ѝ е много широк и здрав, а опашката ѝ е дълга. Крайниците ѝ са силни и мускулести, а лапите - широки с големи "пръсти".

 

   Московският страж е смело и интелигентно куче. Има силно развити териториални инстинкти, което го прави отличен пазач. Не е подходящ избор за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. Представителите на породата няма да се чувсват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като имат нужда от много свободно пространство. Необходими са им дълги и енергични разходки всеки ден, за да бъдат в добра физическа и психическа форма. За разлика от други големи породи кучета, не им текат лиги. Продължителността на живота на московската стражевая е около 11 години.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори