Уругвайски симарон молозер

Характеристики

- уравновесено
- интелигентно
- смело
- отличен пазач
- атлетично

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Уругвайският симарон молозер произхожда както личи от името му от Уругвай, където е обявено за национално куче. „Симарон“ в превод означава див. Породата е наследник на испанските мастифи, донесени в Южна Америка от конкистадорите. Те се кръстосвани с местни сайтхаундове и резултатът е силно и атлетично куче, което се използва при лов на мечки и е отличен пазач.

   Уругвайският симарон молозер е средно голямо куче, принадлежащо към вида на мастифите. Има компактно и мускулесто тяло, с тежки кости. Височината на представителите варира от 53 до 62 см, а теглото им – от 33 до 45 кг. Скулите им са широки, муцуната средно широка, очите бадемовидни, а ушите са често купирани. Козината е къса, прилепнала по тялото и мека на допир. Окраската се среща в бриндъл или бежаво, като е възможно да има и черна маска на муцуната или бели петна по корема, под устата, по краката и гърдите.

   Уругвайският симарон молозер е уравновесено, интелигентно и смело куче. Той е мил със своите стопани, но към непознати може да бъде агресивен. Трябва да се социализира правилно в ранна възраст. Няма да се чувства добре ако бъде отглеждан в апартамент – подходяща за него е къща с двор, поради размерите си и тъй като има нужда от движение. Поддръжката на козината му е елементарна. Продължителността на живота е между 9 и 14 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 92

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори