Мастиф Брохолмер (Датски мастиф)

Характеристики

- рядко срещана порода
- мило
- уверено
- приятелски настроено
- териториални инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:


   Родината на мастифа брохолмер е Дания. Неговата история започва през Средновековието. Тогава представителите на породата са били използвани за лов на елени. В годините след Втрората световна война те са били пред изчезване, но благодарение на проведена селекционна програма са спасени. Днес, това е рядко срещано куче.

   Мастифът брохолмер има масивно и силно тяло, покрито с къса козина. Височината му варира между 70 и 75 см, а теглото – между 40 и 80 кг. Главата е широка, по врата има бръчки, а гръдния кош е широк и дълбок. Окраската се среща в  жълто с черна маска, червено или черно. По гърдите, краката и на върха на опашката може да има бели петна.

   Мастифът брохолмер е мило, уверено и приятелски настроено куче, което има териториални инстинкти. Разбира се добре с други домашни животни, но тук не влизат кучета. С непознати се държи подозрително и е винаги нащрек, но не обича да лае. На моменти е упорит, но обучението му трябва да се извършва с позитивни методи. Има нужда от много пространство и поради тази причина няма да се чувства добре, ако бъде отглеждан в апартамент. Продължителността на живота му е между 6 и 11 години.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори