Доса ину (Kорейски мастиф)

Характеристики

- интелигентно
- лоялно
- нежен гигант
- обича да мързелува
- привързан

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Доса ину или корейският мастиф произхожда от Корея. Неговата история започва през 19 в. Породата се е обособила в резултат на кръстосване на неаполитански матиф, тоса ину и френски мастиф.

   Доса ину има типичния външен вид за мастифите – масивна глава и бръчки по цялото тяло. Това е най-тежката корейска порода кучета – представителите достигат 84 кг.  Височината им варира от 59 до 76 см. Очите са широко разположени и тъмни на цвят. Ушите са виснали, със заоблени връхчета. Муцуната е квадратна, а носът широк и тъмен на цвят. Козината им е мека, къса и лъскава. Окраската се среща в червено, махагон и шоколад, като на гръдния кош може да има бяло петно.

   Доса ину е интелигентно и лоялно куче, което има приятен характер и се привързва много към своя стопанин. Известнo е като нежен гигант, тъй като се разбира много добре с деца и толерира другите животни в семейството. Кучетата от тази порода не са много активни, по-скоро обичат да мързелуват. Това ги прави подходящи за отглеждане в апартамент. Козината им се поддържа лесно. Необходимо е бръчките и ушите  им да се почистват често, за да не се развият инфекции. Ноктите също трябва редовно да се режат. Предразположени са към подуване, ентропия, черешово око и дисплазия на тазобедрената става. Продължителността на живота на корейския мастиф е между 7 и 12 години.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори