Пакистански мастиф (Були кута)

Характеристики

- интелигентно
- лоялно
- доминиращ характер
- Звяра от Изтока
- защитнически инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Пакистанският мастиф (Були кута) произхожда от Пакистан. Породата се е оформила в резултат на кръстосването на местни мастифи с бултериери и други мастифи, които английските войници донесли със себе си, когато завоювали полуостров Индостан. В превод от панджаби були кута означава куче с големи бръчки.

   Пакистанският мастиф има мускулесто тяло с плътни кости. Кожата му е тънка, но жилава, като около врата е отпусната. Гръдният му кош е дълбок, а челюстите широки. Козината му е къса и мека, а окраската се среща най-често в бяло, но може да бъде и светлобежова, черна или арлекин. Височината на представителите варира от 81 до 101 см, а теглото им – от 68 до 77 кг.

   Пакистанският мастиф е интелигентно и лоялно куче, което има силно развити защитнически инстинкти. Има доминиращ характер и не е подходяща порода за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета и не са решителни. Той е известен като „Звяра от Изтока“. Необходима е ранна и правилна социализация. Правилно социализираният були кута е добро с деца, игриво и обичливо куче. Продължителността на живота му е между 8 и 10 години.

 Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори