Испански булдог (Алано булдог)

Характеристики

- лоялно
- полицейско куче
- защитнически инстинкти
- доминиращ характер
- смело

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Испанският булдог е древна порода. Смята се, че тези кучета са дошли на Иберийския полуостров заедно с аланите. Представителите на породата са добри пазачи и полицейски кучета, с развити ловни инстикти.
  Испанският булдог има пропорционално, мускулесто тяло, покрито с къса, прилепнала до тялото козина. Окраската се среща в различни цветове. Височината на представителите варира от 55 до 64 см, а теглото им – от 34 до 41 кг. Главата има квадратна форма, подобна на другите булдоци. Муцуната е къса, носът е голям, с отворени ноздри, а ушите обикновено са купирани. Крайниците са силни, с големи лапи, а опашката е дълга и заострена.
  Алано булдогът е мило, лоялно и смело куче, с развити защитнически инстинскти. Той е много търпелив към децата в семейството, но към непознати е много подозрителен. Има доминиращ характер, поради което е нужна ранна и правилна социализация, за да се избегнат проблеми с поведението. Кучетата от тази порода не обичат да лаят. Те ще се чувстват най-добре ако бъдат отглеждани в двор. Продължителността на живота им е около 11 – 14 години, а здравословното им състояние е отлично. Поддръжката на козината им е елементарна.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори