Лабрадудел

Характеристики

- дизайнерско куче
- интелигентно
- игриво
- хипоалергенно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Лабрадуделът е получен в резултат на кръстосването на стандартен пудел и лабрадор ретривър. Представителите на породата са дизайнерски кучета. Те придобиват голяма популярност като домашни любимци, поради приятния си характер.
  Лабрадуделът има атлетично, компактно тяло, покрито с мека, къдрава козина. Височината на кучетата от тази порода варира от 35 до 66 см, а теглото им - от 11 до 28 кг. Главата е пропорционална на тялото и има характерната брада и мустаци  на пудела. Окраската се среща в различни цветове като прасковено, кремаво, шоколадово, черно или сребристо.
  Лабрадуделът е интелигентно, весело, лоялно и приятелски настроено куче, което се обучава много лесно. Разбира се отлично с деца и други домашни животни. Представителите на породата са много енергични и игриви, поради което трябва продължително да се разхождат. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става и очни проблеми, но като цяло имат много добро здравословно състояние. Продължителността на живота им е между 12 и 15 години. Поддръжката на козината им е елементарна. Лабрадуделът е хипоалергенно куче, т.е подходящо е за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори