Американски бандог мастиф

Характеристики

- интелигентно
- възприемчиво
- уверено
- добри охранители
- хибридна порода

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Американският бандог мастиф е хибридна порода куче. Неговата история започва през втората половина на 60-те години на миналия век, когато американският ветеринарен лекар Джон Суинфорд кръстосва американски питбул териер с неаполитански мастиф. По-късно селекционери получават същия резултат и като използват английски мастиф на мястото на неаполитанския.
  Американският бандог мастиф има масивно и мускулесто тяло, покрито с къса козина в черно, синьо, червено или бежаво. Височината на представителите на породата варира от 63 до 73 см, а теглото им - от 38 до 73 кг. Главата е голяма, муцуната е правоъгълна, а цветът на очите зависи от окраската на козината.
  Американският бандог мастиф е много интелигентно куче, което е приятна компания за своите стопани. Той е много възприемчив и уверен. Разбира се отлично с децата в семейството и другите домашни животни, с които е отраснал. Представителите на породата не са подходящи за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета, тъй като имат доминантен характер и могат да станат агресивни. Те са добри охранители, но не обичат да лаят. Поради тази причина са известни като "тихите омиротворители". Привързват се много към своите стопани, а за неканените гости се превръщат в кошмар.  Ще се чувстват добре ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва да им се отделя много внимание и редовно да се извеждат на разходки. Продължителността на живота им е около 10 години. Предразположени са към проблеми с лакътната и тазобедрената става. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Ерик

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори