Българско лудогорско гонче

Характеристики

- ловни инстинкти
- лоялно
- отлично обоняние
- смело
- уравновесено

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на българското лудогорско гонче, както подсказва името му е България. Представителите на породата са били използвани за лов още от траките. Днес това е най-популярната българска порода ловни кучета, която в края на 2009 г. е международно призната.
  Българското лудогорско гонче има силно и елегантно тяло, покрито с къса, лъскава и груба на допир козина. Окраската се среща в комбинация от черно и кафяво. Височината на представителите варира от 50 до 58 см, а теглото им - от 18 до 25 кг. Главата е пропорционална на тялото. Муцуната е средно голяма, очите имат овална форма, с тъмно кафяв цвят и жив, изразителен поглед, а ушите са меки и висящи, със средна дължина. Шията е здрава и мускулеста, а опашката се носи на долу, когато кучето е спокойно, и на горе, щом е възбудено.
  Българското лудогорско гонче има силно развити ловни инстинкти. То има отлично обоняние и чувство за ориентация. Упорито преследва  плячката си, без оглед на терена и климатичните условия. Привързва се много към своя стопанин, а към непознати се държи подозрително. Представителите на породата са интелигентни, дружелюбни, смели и спокойни кучета. Те няма да се чувстват добре ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като имат нужда от свободно пространство и много движение. Здравословното им състояние е отлично. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Бък Бъстър Джони Лъки

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори