Каракачанска овчарка

Характеристики

- интелигентно
- смело
- привързано
- независимо
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на каракачанската овчарка е България. Това е една от най-древните европейски породи кучета - сведения за нея има още от времето на траките. Представителите на породата са добри кучета пазачи и помощници на пастирите при пашата на добитъка.
  Каракачанската овчарка има голямо, мускулесто тяло, покрито с дълга или средно дълга козина. Окраската се среща най-често в бяло в комбинация с черни или кафяви петна. Височината на представителите варира от 63 до 75 см, а теглото им - от 40 до 57 кг. Главата има широка муцуна, тъмни очи и нос, и високо поставени уши. Гръдният кош е широк, а опашката е леко извита и се носи на долу.
  Каракачанската овчарка е смело, интелигентно и привързано към своя господар куче. Разбира се добре с децата и другите домашни животни. С непознати се държи подозрително. Необходима е ранна и правилна социализация. Обучението може да бъде истинско предизвикателсво, тъй като представителите на породата са много упорити и независими кучета. Те няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като имат нужда от свободно пространство и движение, за да са в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 14 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, както всички големи породи кучета, но като цяло имат много добро здравословно състояние. Поддръжката на козината не отнема много време - достатъчно е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори