Португалско поденго

Характеристики

- ловни инстинкти
- енергично
- адаптивно
- интелигентно
- весело

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на португалското поденго, както предполага името му е Португалия. Според едни мнения, представителите на породата са наследници дребен португалски вълк, а според други – на северно-африкански хрътки. Португалското поденго е обявен за национално съкровище на Португалия. Той е отличен ловец на зайци, добро куче пазач и приятна компания.
  Кучетата от тази порода се срещат в три размера – малко поденго(с височина от 20 до 31 см и тегло – между 4 и 6 кг), средно поденго (с височина от 39 до 56 см и тегло – от 16 до 20 кг) и голямо поденго (с височина от 57 до 70 см и тегло – между 20 и 30 кг). Козината може да бъде мека или груба на допир и рунтава. Окраската се среща в бежаво, жълто или черно, с бели петна. Главата има плоски скули, провоъгълна муцуна, малки очи, големи, изправени уши и тъмно оцветен нос. Шията е мускулеста, а краката – слаби.
  Португалското поденго енергично, интелигенто, адаптивно, весело и смело куче,което се привързва към своите стопани. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца и е приятелски настроено към непознати и други домашни животни. Необходима е ранна социализация. Поддава се бързо на обучение, проведено с позитивни техники. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в къща с голям двор, където да изразходват енергията си. Продължителността на живота им е около 12 – 14 години, а здравословното им състояние – отлично. Възможни са проблеми със зъбите. Поддръжката на козината е лесна.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Десислава Николова

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори