Карелско мечо куче

Характеристики

- ловни инстинкти
- интелигентно
- лоялно
- защитнически инстинкти
- енергично

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на карелското мечо куче е Финландия. Представителите на породата са предпочитани от ловците при лова на елени, лосове, глигани, вълци, тъй като се справят отлично при различни терени и климатични условия.
  Карелското мечо куче има силно, пропорционално тяло, със средни размери, покрито с гъста, къса и права козина. Окраската се среща в комбинация от черно и бяло. Височината му варира от 48 до 60 см, а теглото му е около 20 , 23 кг. Главата има клиновидна форма, малки, кафяви очи и изправени уши. Шията е мускулеста, а опашката се носи навита над гърба.
  Представителите на породата са интелигентни, игриви и лоялни кучета. Разбират се добре с децата в семейството. Ако бъдат социализирани правилно в ранна възраст, компанията на други домашни животни няма бъде проблем. Имат развити защитнически инстинкти и поради тази причина се държат подозрително с непознати. Обучението трябва да се провежда с решителност и последователност, но не и с груби методи, от хора с опит в отглеждането на кучета. Карелското мечо куче кипи от енергия и се държи често като диво животно. Поради тази причина няма да се чувства добре, ако бъде отглеждано в апартамент. Средната продължителност на живота му е около 12 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става и очни проблеми, но като цяло здравословното му състояние е много добро. Поддръжката на козината е лесна – необходимо сресване от време на време само.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

карелско мечо куче

Домашни любимци от тази порода:

Kasper Анджи

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори