Китайско Фу куче

Характеристики

- смело
- енергично
- бдително
- защитнически инстинкти
- интелигентно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на китайското Фу куче, както предполага името му е Китай. Китайската дума за щастие е Фу. Поради тази причина представителите на породата са известни още и като кучета на щастието и кучетата на Буда. Китайското Фу куче е най-старото свещено животно в света, което прогонвало лошите духове и неканените гости. То се отличава като добър пазач, работещо и ловно куче. Това е сравнително рядко срещана порода днес.
  По външен вид китайското Фу куче прилича много на чау-чау и на северните породи кучета. То има компактно квадратно тяло. Височината му варира от 25 до 38 см, а теглото му – от 9 до 23 кг. Срещат се три разновидности на големината на представителитена породата – малка, миниатюрна и стандартна. Главата е широка с тъмно кафяви, бадемовидни очи и черен нос. Ушите са изправени, сравнително малки и високо поставени, а опашката се носи навита над гърба. Козината е гъста и водоустойчива, като на шията и задните крайници е по-дълга. Окраската се среща в черно, светло кафяво, кафяво, синьо, червено, оранжево, кремаво и сиво.
  Китайското Фу куче е смело, енергично и бдително куче, което винаги е готово да защити своя господар. Разбира се добре с децата в семейството и с други домашни животни, с които е отраснало. Към непознати се държи подозрително. То е много интелигентно и лесно се подава на обучение. По-големите представители имат нужда от повече упражнения, в сравнение с по-малките по размери. Продължителността на живота на китайското Фу куче е около 12 години. Няма известни сериозни заболявания, към които породата да е предразположена. При представителите със стандартен размер може да се срещат проблеми с костите. За да се предпази от сплъстяване, козината трябва да се сресва често и внимателно. Ушите трябва редовно да се преглеждат, за да не се развият инфекции. Къпането трябва да става само когато е необходимо.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори