Йоркшир териер

Характеристики

- интелигентно
- смело
- привързано
- упорито
- не е много активно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на йоркшир териера започва през 19 в., в Англия. Представителите на породата са били използвани главно при лова на гризачи, лисици, и язовци. Днес те са приятна компания на своите стопани вкъщи.
  Йоркшир териерът има малко, компактно тяло, покрито с мека и дълга козина. Окраската се среща в комбинация от синьо и жълто-кафяво. Височината на представителите е между 15 и 17 см, а теглото им е около 3 кг. Главата е малка, със заоблени скули, тъмни очи и изправени V-образни уши. Опашката обикновено е купирана.
  Йоркшир териерът е интелигентно и смело куче, което се привързва изключително много към своя стопанин. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца и с другите домашни животни. С непознати се държи подозрително. Както повечето малки кучета, така и йоркшир териерът има силно изразен наполеонов комплекс. Обучението може да е предизвикателство, тъй като представителите на породата са много упорити често. Но с положително отношение към тях, могат да бъдат постигнати добри резултати. Ще се чувстват добре ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като не са хиперактивни. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към проблеми с дихателната система, храносмилането и зъбите, и към счупвания на костите. За да изглежда добре козината, тя трябва да се сресва редовно.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

йоркшир териер,

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори