Грифон кортал (твърдокосмест грифон)

Характеристики

- интелигентно
- активно
- развито обоняние
- обича да плува
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на грифон кортала или твърдокосместия  грифон започва през втората половинана 19 в., в Холандия. Различните терени и условия не представлявали проблем при лов за кучетата от тази порода, което ги правело любимци на ловците. Днес, те са рядко срещани в света.
   Грифон корталът има здраво тяло, със средни размери. Козината му е права и груба на допир. Окраската се среща в сиво, с възможни петна в бяло или кафяво. Височината на представителите варира от 50 до 60 см, а теглото им - от 23 до 27 кг. Главата има издължена муцуна, характерни брада, вежди и мустаци, големи очи и клепнали уши. Опашката се носи на горе.
  Грифон корталът е интелигентно, енергично и лоялно куче, което обича компанията на своите стопани. Дългите периоди, в които трябва да е сам, не му се отразяват добре. Разбира се добре с деца и други куче, но компанията на малки домашни животни не е подходяща, тъй като има развити ловни инстинкти.  Представителите на породата имат развито обоняние и обичат да плуват. Поддават се бързо на обучение. Няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като са много активни. Продължителността на живота им е около 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и щитовидната жлеза, но като цяло са здрави кучета. За да изглежда добре козината, тя трябва редовно да се сресва и два пъти годишно да се подстригва.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Руби

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4256

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 92

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори