Бяла овчарка

Характеристики

- интелигентно
- защитнически инстинкти
- полицейско куче
- игриво
- смело

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на бялата овчарка започва с появата на бели кученца  в котилото на немска овчарка в САЩ. През 19 в. интересът към тях засилва и започват селекционни програми, които водят до признаването на бялата овчарка за отделна порода през 60-те години на миналия век. Представителите на породата са добри полицейски и охранителни кучета. Освен това и приятна компания в къщи.
  Кучета от тази порода приличат на немската овчарка. Те имат пропорционално, мускулесто тяло, покрито с средно дълга, винаги оцветена в бяло, козина. Височината им варира от 55 до 65 см, а теглото им - от 35 до 40 кг. Главата има издължена муцуна, изправени уши и бадемовидни очи. Опашката е леко бухнала и носи на долу.
  Бялата овчарка е интелигентно и смело куче, което е винаги готово за игра, работа или да защити своя стопанин. Разбира се много добре с децата и другите животни в семейството. С непознати се държи подозрително. Лесно се поддава на обучение. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка, за да са в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, очни проблеми и затлъстяване. Поддръжката на козината им е лесна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

бяла овчарка,

Домашни любимци от тази порода:

Бъки

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори