Уипет

Характеристики

- интелигентно
- активно
- весело
- чувствително
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на уипета започва през 19 в., в Англия, с кръстосването на грейхаунд и териер. В превод от английски "whip it" означава правя нещо много бързо. Бързината е и едно от основните качества на представителите на породата.  Освен това те са и много приятна компания вкъщи.
  Уипетът има елегантно и слабо тяло тяло, покрито с гъста и къса козина. Окраската се среща в различни цветове, като бежаво, синьо, червено, черно или бяло, както и различни комбинации от тях. Височината на представителите варира от 44 до 56 см, а теглото им - от 11 до 21 кг. Главата има издължена муцуна, тъмни, овални очи и малки, клепнали уши. Шията е слаба, а опашката дълга и тънка.
  Уипетът е весело, енергично и мило куче, което не е добър пазач, тъй като не обича да лае. Разбира се много добре с деца и с други кучета, но това не важи за котки и малки животни. Представителите на породата са много чувствителни и отношението към тях никога не трябва да бъде грубо. Бързо се поддават на обучение, тъй като са много интелигентни. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва да се извеждат на продължителни разходки, за да са в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им около 15 години. Предразположени са към глухота и проблеми с очите, но като цяло здравословното им състояние е отлично. Късата има козина изисква елементарна поддръжка.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

уипет

Домашни любимци от тази порода:

Еленко

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори