Западнохайлендски бял териер

Характеристики

- интелигентно
- весело
- социално
- привързано
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на западнохайлендския териер започва през 19 в., в Шотландия. Представителите на породата са използвани в миналото за лов на лисици, видри и гризачи. Днес, те са приятна компания вкъщи.
  Западнохайлендкият териер има малко и компактно тяло, покрито с права и груба на допир козина, оцветена в бяло. Височината на представителите варира от 23 до 30 см, а теглото им - от 6 до 10 кг. Главата има къса муцуна, тъмни очи и нос и изправени очи. Опашката се носи на горе.
  Западнохайлендският териер е интелигентно и весело куче, което обича компанията на своите стопани. Разбира се добре с деца и други домашни животни. Веднага щом усети опасност, той предупреждава с лаене. Поддава се на обучение, проведено с позитивно отношение към него. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към глухота, кожни алергии, проблеми с очите и колената, но като цяло са здрави кучета. За да изглежда добре козината му, е необходимо редовно да бъде сресвана и два пъти годишно да подстригвана.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Грей Ричи Тери

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори