Уелски териер

Характеристики

- интелигентно
- весело
- очарователно
- социално
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на уелския териер започва преди няколко века, в Уелс. Представителите на породата са били използвани за лов на язовци, лисици и видри в миналото. В наши дни те са предимно приятна компания вкъщи. Най-известният уелски териер е любимото куче на президента Дж. Ф.  Кенеди - Чарли.
  Кучетата от тази порода имат компактни и пропорционални тела, покрити с къса, гъста и груба на допир козина. Окраската се среща в комбинация от кафяво и черно или сиво. Височината на представителите е около 39 см, а теглото им - 10 кг. Главата е издължена, с малки, тъмни очи, клепнали уши и характерна брада и мустаци. Шията е силна, крайниците са дълги, а опашката се носи на горе.
  Уелският териер е весело, интелигентно и очарователно куче, което се обича да е сред своите стопани. Разбира се много добре с деца и други домашни животни. Поддават се на позитивно възпитание. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 14 години. Предразположени са към проблеми с очите и щитовидната жлеза, епилепсия и кожни алергии, но като цяло са здрави кучета. За да изглежда добре козината, тя трябва всяка седмица да се сресва и да се подстригва един, два пъти годишно.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори