Уелски спрингер шпаньол

Характеристики

- енергично
- игриво
- приятелски настроено
- привързано
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на уелския спрингер шпаньол, както подсказва името му е Уелс. Породата се е обособила в резултат на кръстосването на английски спрингер шпаньол с клъмбер шпаньол през 14 в. Нейните представители се представят добре при лов, независмо от терена и условията, което ги прави любимци на ловците.
  Уелският спрингер шпаньол има компактно тяло, със средни размери. Козината е мека и права. Окраска се среща в комбинация от червено и бяло. Височината на представителите варира от 41 до 48 см, а теглото им - от 16 до 20 кг. Главата има заоблени скули, издължена муцуна, тъмни, овални очи и дълги, висящи уши. Шията е мускулеста, а опашката се носи на горе, като често е купирана.
  Уелският спрингер шпаньол е енергично, лоялно, игриво и приятелски настроено куче, което има ловни инстинкти и се привързва към своите стопани. Разбира се много добре с деца и други домашни животни. С непознати се държи подозрително, но никога агресивно. Поддава се на обучение, проведено с положителни техники. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка, за да не станат мързеливи и отегчени. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, епилепсия и проблеми с очите и щитовидната жлеза, но като цяло са здрави кучета. За да изглежда добре козината, тя трябва да се сресва редовно.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори