Ваймаранер

Характеристики

- интелигентно
- полицейско куче
- спасително куче
- мило
- много добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на ваймаранера е Германия. Породата се е обособила в резултат на кръстосването на пойнтери и ретрийвъри. Нейните представители се отличават като  полицейски и спасителни кучета, и добри помощници при лова на птици.
  Ваймаранерът има елегантно, голямо тяло, покрито с къса и фина козина, оцветена в сребристосиво. Височината на кучета от тази порода варира от 56 до 69 см, а теглото им - от 23 до 32 кг. Главата има издължена муцуна, сив нос и очи, и висящи уши. Шията е дълга, крайниците са мускулести, а опашката е обикновено купирана.
  Ваймаранерът е интелигентно, енергично, смело, лоялно и приятелски настроено куче, което обича да е част от семейството. Дългите периоди, в които трябва да е сам не му се отразяват добре. Представителите на породата се разбират добре с по-големи деца и други кучета, но не и с котки. Поддават се лесно на обучение, проведено с положителни техники. Ще се чувстват добре в апартамент, ако бъдат разхождани редовно, но за предпочитане е да се отглеждат в къща с голям двор. Продължителността на живота им е около 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става и затлъстяване, но като цяло имат добро здраве. Късата им козина не изисква специална поддръжка.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.



Ключови думи:

ваймаранер,

Домашни любимци от тази порода:

Слаш

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 201

  Лакомства: 1379

  Гласове: 111

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 3

  Лакомства: 30

  Гласове: 15

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори