Визла

Характеристики

- активно
- ловни инстикти
- привързано
- рядко срещано
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Визлата е известна още като унгарски пойнтер. Нейната история започва в Унгария, преди много векове. Представителите на породата са били известни сред аристократите със своите ловни качества. Днес това са рядко срещани кучета в света.
  Визлата има елегантно тяло, с добре оформена мускулатура и средни размери. Козината е къса, като може да бъда мека или груба на допир. Окраската се среща в златисто кафяво. Височината на представителите варира от 51 до 66 см, а теглото им - от 18 до 27 кг. Главата има издължена муцуна, кафяви нос и очи, и висящи уши. Шията е дълга, крайниците са мускулести, а опашката обикновено е купирана.
  Визлата е активно, много чистоплътно и привързано към своите стопани куче. Разбира се добре с по-големи деца и други кучета, но това не важи за другите домашни животни, поради развитите ѝ ловни инстинкти. С непознати се държи подозрително. Социализацията и възпитанието трябва да започнат в ранна възраст. Визлата отговаря на позитивно отношение към нея. Представителите на породата няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като имат нужда от движение и упражнения, за да са в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 15 години. Рядко развиват дисплазия на тазобедрената става и като цяло са здрави кучета. Поддръжката на козината е елементарна и не изисква много време.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Ада

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори