Булбоксер

Характеристики

- интелигентно
- весело
- игриво
- приятелски натроено
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на булбоксера е Канада. Породата се е обособила при кръстосването на английски булдог с боксер. Нейните представители имат приятен характер, което ги прави предпочитани домашни любимци.
  Булбоксерът има мускулесто тяло, със средни размери. Козината му е къса и мека, а окраската му се среща му в бяло или в различни комбинации отбяло, бриндъл, бежово, кафяво, червено и черно. Височината на представителитеварира от 31 до 64 см, а теглото им - от 23 до 38 кг. Главата има широки скули и муцуна, малки очи и клепнали, малки уши. Шията е широка, крайниците, в сравнение с на други булдоци, са дълги, а опашката много къса.
  Булбоксерът е интелигентно, весело, игриво и приятелски настроено куче, което обича компанията на своите стопани. Разбира се много добре с деца идруги кучета и домашни животни. Той е добрър пазач и винаги лае, когато усетинещо подозрително. Поддава се бързо на обучение, проведено с позитивноотношение към него. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдатотглеждани в апартамент, но имат нужда от редовни разходки. Продължителността на живота им е около 12 години. Предразположени са към кожни алергии, затлъстяване и проблеми с дишането. Поддръжката на козината е елементарна и не отнема много време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

булбоксер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори