Триинг уолкър кунхаунд

Характеристики

- интелигентно
- активно
- смело
- ловни инстинкти
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на триинг уолкър кунхаунда започва през 19 в., в САЩ. Представителите на породата са известни със своите ловни инстинкти. Те преследват плячката си, докато тя се покатери на дърво и я задържат там, до идването на стопанина им.
   Триинг уолкър кунхаундът има слабо тяло, с добре оформена мускулатура и средни размери. Козината е къса, мека и лъскава. Окраската се среща в комбинация от бяло, черно и жълто-кафяво. Височината на представителите варира от 51 до 69 см, а теглото им - от 23 до 32 кг. Главата има заоблени скули, издължена муцуна, кафяви очи и висящи уши. Шията е мускулеста, а опашката дълга и се носи на горе.
  Триинг уолкър кунхаундът е интелигентно и смело куче, с приятен характер. Разбира се добре с по-големи деца и други кучета, но това не важи и за малки домашни животни, тъй като има развити ловни инстинкти. Представителите на породата не обичат да остават дълги периоди сами. Поддават се бързо на обучение, проведено с любов и търпение от страна на стопаните им.  Те няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент и като цяло в градски условия, тъй като са много активни. Продължителността на живота им е около 13 години, а здравословното състояние - отлично. Поддръжката на козината е елементарна. Ушите трябва редвоно да се почистват, за да не се развиват инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори