Трансилвански хаунд

Характеристики

- интелигентно
- адаптивно
- любопитно
- лоялно
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на трансилванския хаунд, както подсказва името му е областта Трансливания. Породата се обособила при кръстосването на хрътки, донесени там от маджарите и местни кучета. Нейните представители били високо ценени от благороднците при лова на елени, мечки, глигани, вълци и рисове.
  Трансилванският хаунд има атлетично тяло със средни размери. Козината е къса и гъста козина, оцветена обикновено в в комбинация от черно и жълто-кафяво. Височината на представителите варира от 45 до 66 см, а теглото им - от 21 до 35 кг. Главата има тъмни, изразителни очи  и висящи уши. Опашката може да се носи както на горе, така и на долу.
  Трансилванският хаунд е интелигентно, адаптивно, любопитно и мило куче. Разбира се добре с децата в семейството и другите животни. Той е добър пазач, който лае винаги, когато това се налага. Представителите на породата ще се чувстват добре в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 12 години, а здравословното състояние - много добро. Поддръжката на козината е елементарна. 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Kalli

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори