Той фокстериер

Характеристики

- игриво
- енергично
- смело
- чувствително
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на той фокстериера започва през 30-те години на миналия век, в САЩ. Породата се е обособила в резултат на кръстосването на гладкокосмест фокстериер, италиански грейхаунд, чихуахуа и английски той териер.
  Той фокстериерът има малко, набито тяло, покрито с къса и мека козина. Окраската се среща в комбинация от бяло с кафяви или черни петна. Височината на представителите е около 25 см, а теглото им - 3 кг. Главата има заоблени скули, издължена муцуна, тъмни очи и големи, изправени уши. Опашката е къса и се носи на горе.
  Той фокстериерът е игриво, енергично, лоялно, смело и чувствително куче, което има нужда от компанията на своите стопани. Представителите на породата обичат да гледат много телевизия. Разбират се добре с по-големи деца, непознати и други домашни животни, с които са израснали. Възможно е да проявят агресия към кучета от същия пол. Използването на позитивни техники при обучението, спомага за по-бързо усвояване на команди. Той фокстериерът ще се чувства добре в апартамент, но трябва да се извежда редовно на разходка. Продължителността на живота му е около 14, а здравословното състояние - отлично. Като цяло не обича да се мокри и да му е студено. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

той фокстериер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори