Тибетски шпаньол

Характеристики

- интелигентно
- весело
- привързано
- чувствително
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на тибетския шпаньол, както предполага името му е Тибет. Известно е, че това е много древна порода. Нейните представители, също както пекинезите, са били подарявани в знак на благодарност, но никога продавани. Те са били и любимци на тибетските монаси, които ги ползвали за охрана на манастирите.
  Тибетският шпаньол има малко, компактно тяло, покрито с мека, средно дълга козина. Окраската се среща в различни цветове и комбинации. Височината на представителите е около 25 см, а теглото им е между 4 и 6 кг. Главата е малка и квадратна, с къса муцуна, тъмни, изразителни очи и висящи уши. Опашката е бухнала и се носи навита над гърба.
  Тибетският шпаньол е интелигентно, весело, очарователно и привързано към своите стопани куче. Той е много чувствителен и винаги усеща настроението на господарите. Разбира се много добре с децата и другите домашни животни в семейството. Към непознати се държи подозрително, но никога агресивно. Макар, че е доста упорит, тибетският шпаньол се поддава на обучение, проведено с положителни методи. Той ще се чувства добре, ако бъде отглеждан в апартамент, но трябва редовно да се извежда на разходки. Продължителността на живота на представителите е около 15 години. Предразположени са към проблеми с колената и очите, но като цяло здравословното им състояние е отлично. За да изглежда добре козината, е достатъчно тя да се сресва един път седмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

тибетски шпаньол

Домашни любимци от тази порода:

ELII Ая Дъки Лейди рони Чочи

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори