Тибетски мастиф

Характеристики

- интелигентно
- лоялно
- независимо
- доминиращ характер
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произход на тибетския мастиф не е ясен. Предполага се, че това е една от най-старите породи големи кучета и че от тях произлизат всички мастифи и планински кучета. Представителите на породата са известни като добри кучета пазачи.
  Тибетският мастиф има голямо тяло, покрито с дълга, гъста козина. Окраската се среща в сиво, черно или в комбинация от жълто кафяво и черно. Височината на представителите варира от 61 до 71 см, а теглото им - от 64 до 78 кг. Главата е голяма и има квадратна муцуна, тъмно очи и висящи уши. Шията и крайниците са мускулести, а опашката е бухнала и носи понякога над гърба.
  Тибетският мастиф е интелигентно и лоялно куче. Той се привързва много към своето семейство. Разбира се добре с домашни животни, с които е израснал. Има мощен лай и развити защитнически инстинкти и поради тази причина се държи подозрително с непознати. Представителите на породата имат доминиращ характер и могат да бъдат доста упорити, което ги неподходяща компания за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. Те ще се чувстват добре ако бъдат отглеждани в къща със средно голям двор. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с щитовидната жлеза и ушни инфекции. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Доника

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори