Тайландски риджбек

Характеристики

- интелигентно
- активно
- смело
- лоялно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Тайландският риджбек е древна порода, чиято история започва в Тайланд. Нейните представители са били използвани за лов на кобри в миналото. Отличават се като добри пазачи, с развити ловни инстинкти. Извън Тайланд, кучетата от тази порода са рядко срещани.
  Тайландският риджбек има средно голямо, мускулесто тяло, покрито с къса, мека или груба на допир козина.  Характерна черта е гребенът от козина по гърба, който расте в обратна посока. Окраската се среща в кестеняво, сиво, синьо или черно. Височината на представителите варира от 51 до 60 см, а теглото им е около 24 кг. Главата има клиновидна форма, тъмни очи и изправени, триъгълни уши. Опашката се носи нагоре.
  Тайландският риджбек е интелигентно, смело, силно, активно и лоялно куче, което се привързва към своите стопани. Разбира се добре с по-големи деца и с други домашни животни, с които е израснал. С непознати се държи подозрително. Поддава се лесно на обучение, но има нужда от ранна социализация. Стопаните му трябва да имат опит в отглеждането на кучета. Представителите на породата ще се чувстват добре в райони с по-топъл климат. Тъй като кипят от енергия за предпочитане е да се отглеждат в къща с голям двор.  Продължителността на живота им е около 13 години, а здравословното състояние - отлично. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори