Тексаско синьо лейси

Характеристики

- интелигентно
- активно
- работещо куче
- смело
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на тексаското синьо лейси, както предполага името му, е щата Тексас, в САЩ. Историята на породата започва през втората половина на 19 в., когато братята Лейси кръстосват грейхаунд с други хрътки и вълци. Резултат е куче с добре развити ловни и защитнически инстинкти.
  Тексаското синьо лейси има силно, пропорционално тяло, покрито с къса козина. Окраската се среща в синьо, червено или кремаво, като са възможни и бели петна. Височината на представителите варира от 46 до 58 кг, а теглото им - от 13 до 23 кг. Главата има заоблени скули, издължена муцуна, висящи уши и жълти очи. Крайниците са мускулести, а опашката дълга.
  Тексаското синьо лейси е интелигентно, смело и енергично работещо куче, което има приятен характер.  Разбира се много добре с децата в семейството. Поддава се на обучение, проведено с положителни методи. Представителите на породата няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като имат нужда от много движение. Най-подходящи за тях са селските фермите, където ще имат достатъчно свободно място, за да изразходват енергията си. Продължителността на живота им е около 16 години, а здравословното състояние - отлично. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори