Шведски валхунд

Характеристики

- интелигентно
- весел нрав
- енергично
- обича да лае
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произход на шведския валхунд не е ясен. Смята се, че представителите на породата са родственици с уелско корги кардиган и уелското корги пемброк. В превод от шведски името им означава пастирско куче.
  Шведският валхунд има мускулесто тяло, което по-дълго, от колкото високо. Козината му е със средна дължина и груба на допир. Окраската се среща в сиво, червено-жълто, червено-кафяво и сиво-кафяво. Височината на представителите варира от 30 до 40 см, а теглото им от 11 до 15 кг. Главата има заоблени скули, издължена муцуна, големи жълти или кафяви очи и големи, изправени уши. Крайниците са къси, а опашката се носи навита над гърба.
  Шведският валхунд е интелигентно, енергично, мило и весело куче, което обича да е център на вниманието. Разбира се добре с деца и други домашни животни. Компанията на котки е правилен избор, ако е социализиран от ранна възраст. С непознати се държи подозрително и лае, винаги когато усети нещо нередно. Въпреки че е много упорит, се поддава на обучение, проведено с положителни методи. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на продължителни разходки, тъй като са много активни. Продължителността на живота им е около 14 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с колената и очите, но като цяло имат отлично здраве. За да изглежда добре козината, не се изискват специални грижи - достъчно е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори