Ризеншнауцер

Характеристики

- добър пазач
- енергично
- интелигентно
- смело
- ранна социализация

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Ризеншнауцерът е най-големият сред трите разновидности на шнауцерите. Неговата родина е Германия. Той е добро куче пазач на стадата с добитък във фермите и приятна компания вкъщи.
  Представителите на породата имат големи, силни тела, покрити с гъста и груба на допир козина, обикновено оцветена в черно. Височината им варира от 58 до 72 см, а теглото им – от 25 до 36 кг. Главата е издължена и има характерни мустаци, брада и вежди. Очите са малки и кръгли, а ушите са клепнали и също са малки. Шията и крайниците са издължени, а опашката, която понякога може да бъде купирана, се носи високо.
  Ризеншнауцерът е енергично, смело и интелигентно куче, което има силно развити защитнически инстинкти. Той има нужда от компанията на своите господари и дългите периоди, в които трява да стои сам, не му се отразяват добре. Това не е подходяща порода за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета и достатъчно свободно време. Представителите на породата не се разбират добре с другите домашни животни и непознатите хора, а малките деца не са идеалната компания за тях. Те имат нужда от правилна социализация в много ранна възраст. Ризеншнауцерът ще чувства най-добре в къща с двор, където да изразходва енергията си. Продължителността на живота му е средо 12 – 15 години. Предраположен е към епилепсия, ракови образувания, дисплазия на тазобедрената става и проблеми с очите. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване, а веждите, брадата и мустаците да се подстригват няколко пъти годишно от специалист.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Адо Амра Гард румен Шаги

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори