Стафордшир бултериер

Характеристики

- лоялно
- игриво
- привързано
- защитнически инстинкти
- интелигентно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на стафордшир бултериера, както подсказва името му е Стафордшир в Англия. Представителите на породата са били използвани в миналото главно за кучешки боеве, но днес те са любящи приятели и надежни защитници.
  Стафордшир бултериера има малко, мускулесто тяло, покрито с къса, гъста и прилепнала по тялото козина. Окраската се среща синьо, черно, бежово или бриндъл, често с бели петна. Височината на представителите варира от 33 до 41 см, а теглото им- от 10 до 17 кг. Главата има квадратна форма, бръчки на челото, малки, кръгли очи и клепнали уши. Шията е широка и къса, крайниците са мускулести, а опашката се носи на долу.
  Стафордшир бултериерът е лоялно, игриво, привързано и интелигентно куче. Има развити защитнически инстинкти, които го правят добър пазач. С деца се държи много внимателно. Разбира се добре с други домашни животни, с които е израснал, но това не важи за кучета. С непознати се държи подозрително. Представителите на породата имат нужда от ранна и правилна социализация. Имат доминантен характер и за това трябва да разберат кой е господарят. При обучението трябва да се използват положителни техники. Стафордшир бултериерът ще се чувства добре, ако бъде отглеждан в апартамент, но трябва редовно да се извежда на разходки. Продължителността на живота му е около 16 години. Предразположен е към дисплазия а тазобедрената става, очни проблеми и епилепсия. Чувствителен е към температурата на вън - при горещо време може да получи топлинен удар, а при много студено лесно може да измръзне. Поддръжката на козината не изисква специални грижи.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Кайра

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори