Стабихоун

Характеристики

- интелигентно
- мило
- игриво
- рядко срещано
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на стабихоуна е североизточната част на Холандия. Представителите на породата са извесни със своите ловни и охранителни инстинкти. Днес те са рядко срещани по света - съществуват около 3500 екземпляра от породата.
  Стабихоунът има здраво тяло, покрито с дълга козина, която е по-дълга по крайниците и опашката. Окраската се среща в кафяво, оранжево или черно, с бели петна. Височината на представителите варира от 49 до 53 см, а теглто им - от 18 до 25 кг. Главата има провоъгълна муцуна, малки тъмни очи и големи, висящи уши. Крайниците са мускулести, а опашката дълга с бухнала козина.
  Стабихоунът е интелигентно и мило куче, което се привързва много към своите стопани. Обича много да играе с децата и другите домашни животни. С непознати се държи резервирано, но никога агресивно. Лесно се поддава на обучение. Представителитена породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в къща с двор, тъй като имат нужда от много движение. Средната продължителност на живота им е около 14 години, а здравословното им състояние - отлично. Поддръжката на козината не изисква специални грижи - достатъчно е редовно сресване, за да изглежда добре.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори