Айну

Характеристики

- интелигентно
- наблюдателно
- енергично
- привързано
- адаптивно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на айну е Япония, по-точно о-в Хокайдо. Известно е още и като хокайдско куче. Известно е на японците от хилядолетия и е може би най-древната японска порода куче.
  Айну  има здраво и яко куче. На височина достига около 50 см. Теглото му е приблизително 25 кг.  Главата му има триъгълна форма. Очите са малки с тъмнокафяв цвят. Ушите са малки, с триълнаформа и  изправени. Опашката е извита над гърба. Крайниците са силни и мускулести. Козината е къса, а окраската ѝ може да бъде черна, червена или кафява.
  Айну е интелигентно и наблюдатено куче. Той е добър ловец. Поддава се лесно на обучение, но това трябва да стане докато е малък. Когато е вкъщи той е мил и спокоен, когато излезе на разходка става много игрив и енергичен. Привързва се много към стопаните си. Приспособява се бързо и е отличен пазач. Той е добър избор за хора, които живеят на село, за активни семейства и за семейства с поотраснали деца. Не е подходяща порода за отглеждане в апартамент, тъй като има нужда от много движение. Продължителността на живота на айну  е около 14 години при добро отглеждане. Здравословното му състояние е добро. Редовното сресване предпазва козината от загубата наблясъка ѝ.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

айну, хокайдско куче

Домашни любимци от тази порода:

ДЖОНИ

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори