Испански мастиф

Характеристики

- смело
- защитнически инстинкти
- добър пазач
- доминиращ характер
- не е много активно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Испанският мастиф е древна порода, която се смята за една от наследниците на молосите. Представителите ѝ са най-известните испански кучета. Те са добри пазачи на стадата с добитък и винаги са готови да защитят своя господар, макар и да не са много любящи.
  Испанският мастиф има голямо и мускулесто тяло, покрито с права, къса козина. Окраската се среща в червено, черно, жълто, кафяво-червеникаво, сиво или на петна в изброените цветове. Височината на представителите варира от 71 до 89 см, а теглото им - от 65 до 100 кг. Главата е голяма с бръчки, квадратна муцуцуна, малки очи и клепнали уши, със средна големина и висящи устни. Шията и опашката са дебели.
  Испанският мастиф е смело куче, което има силно развити защитнически инстинкти. Ако не се социализира правилно от ранна възраст, той става агресивен. Необходимо е неговият стопанин да бъде с доминиращ характер и да има опит в отглеждането на кучета. Испанският мастиф не е приятелски настроен към непознати хора и животни. Като цяло не е много активен. Предпочита да лежи на дивана по цял ден, но това не означава, че не е наблюдателен. Щом забележи нещо нередно, той винаги е готов да защити своето семейство.  Представителите на породата ще се чувстват добре и в апартамент, но  по-добрият вариант за тях е къща с двор. Средната продължителност на живота им е около 11 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и затлъстяване. Поддръжката на козината е елементарна. Необходимо е ушите да се почистват редовно, за да се избегне развитието на инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

испански мастиф,

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 92

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори