Южно-руска овчарка

Характеристики

- смело
- защитнически инстинкти
- упорито
- доминиращ характер
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на южно-руската овчарка е Русия, както личи от името ѝ. Предполага се, че нейната история започва в края на 18 в. Представителите на породата са добри пазачи на стадата с добитък във фермите.
  Южно-руската овчарка има голямо, мускулесто тяло, покрито с гъста, дълга козина. Окраската се среща в сиво или бяло. Височината на представителите варира от 62 до 65 см, а теглото им е около 48 - 50 кг. Главата е голяма, с къса муцуна, малки, триъгълни уши и тъмни очи, покрити с козина. Единствената част от главата, която се различава добре, е черния нос. Крайниците са мускулести, а опашката дълга.
  Южно-руската овчарка е интелигентно и смело куче, с развити защитнически инстинкти. Разбира се добре с членовете от семейството, но това не важи за другите кучета и малките домашни любимци. Необходима е правилна социализация в ранна възраст, тъй като има доминантен характер. Обучението е истинско предизвикателсвто, тъй като представителите на породата са много упорити. Те няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като имат нужда от много движение и свободно пространство, за да са в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 11 години, а здравословното им състояние - много добро. Козината трябва ежедневно да се сресва, за да се предотврати образуването на възли.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Ayman

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори