Мекокосмест пшеничен териер

Характеристики

- весело
- приятелски настроено
- привързано
- чувствително
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на мекокосместия пшеничен териер е Ирландия. Представителите на породата са били верни помощници на фермерите дълго време.  В началото на 30-те години на миналия век те стават популярни и извън своята родина.
  Мекокосместият пшеничен териер има средно голямо, компактно, квадратно тяло, покрито с мека, вълниста козина, оцветена в пшеничено. Височината на представителите варира от 43 до 51 см, а теглото им - от 14 до 20 кг. Главата има правоъгълна муцуна, брада, мустаци,  кафяви очи и клепнали уши. Опашката е купирана. 
  Мекокосместият пшеничен териер е енергично, весело и приятелски настроено куче, което се привързва много към своите стопани. Разбира се добре с деца и с други кучета, с които е израснал, но това не важи за котките и малките домашни любимци. Лае рядко, само когато това се налага. Представителите на породата са много чувствителни и поради тази причина при тяхното възпитание трябва да се използват само положителни техники. Поддават се на обучение, въпреки, че могат да бъдат упорити. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Най-добрият вариант за тях е къща със средно голям двор, където могат да лудуват на воля. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, но като цяло имат много добро здраве. Алергични са към ухапвания от бълхи. Интересен факт за мекокосместия пшеничен териер е потъмняването на козината около натъртено място от тялото.  Поддръжката на космената покривка се изразява в редовно сресване и подстригване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4252

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 44

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори