Слуги

Характеристики

- рядко срещано
- интелигентно
- мило
- чувствително
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на слугито започва преди много векове, в Северна Африка. Представителите на породата са били използвани за лов на чакали, хиени, мечки, газели, лисици и зайци. Днес слугитата са рядко срещани кучета по света.
  Кучетата от тази порода имат елегантни и много слаби тела, като обикновено се ребрата им са добре очертани. Козината им е къса, мека и прилепнала по тялото. Окраската се среща в пясъчно, червено, черно или махагон. Височината на слугито варира от 61 до 72 см, а теглото му - от 16 до 30 кг. Главата има заоблени скули, издължена муцуна и малки уши и очи. Шията и крайниците са издължени, а опашката се носи на долу.
  Слуги е интелигентно, мило и активно куче, което изгражда много силна връзка със воя стопанин. Периодите, в които трябва да е само, не му се отразяват добре. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца и домашни животни, с които е израснало. Към непознати се държи резервирано. Представителите на породата са чувствителни и поради тази причина, при възпитанието трябва да се използват само положителни техники. Те ще чувстват добре ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да извеждат на разходка, за да бъдат в добра психическа и физическа форма. Продължителността на живота им е около 15 години, а здравословното им състояние е много добро. Поддръжкатана козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4252

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 44

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори