Скай териер

Характеристики

- очарователно
- обича много стопаните си
- защитнически инстинкти
- не е много активно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Скай териерът носи името на шотландския остров Скай. Историята му започва през 17 в., когато до бреговете на острова кораб, претърпява корабокрушение. След инцидента оцелели няколко малтийски болонки, които били кръстосани с местни териери. Така се обособила новата порода.
  Скай териерът има малко и елегантно тяло, покрито с дълга и права козина. Окраската се среща в черно, сиво, синьо или светло бежаво, като муцуната, ушите и върхът на опашката са черни. Височината на представителите е около 25 см, а теглото им - 9 кг. Главата има издължена муцуна, черни очи и нос. Ушите могат да бъдат както изправени, така и клепнали, покрити с дълга козина. Опашката е дълга и бухнала.
  Скай териерът е очарователно, приятелски настроено и много привързано към своя стопанин куче.  Обича да получава много внимание. Има силно развити защитнически инстикти, което не го прави подходяща компания за непознати и други домашни животни. Няма да чувства добре в семейство с малки и груби деца. Представителите на породата имат нужда от ранна, правилна социализация и позитивно възпитание. Не са много активни, което ги прави подходяща порода за отглеждане в апартамент. Продължителността на живота им е 12 години, а здравословното състояние - много добро. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

скай териер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори