Сибирско хъски

Характеристики

- добър пазач
- интелигентно
- ловни инстинкти
- мило
- приятелски настроено

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на сибирското хъски, както предполага името му е Сибир. Представителите на породата са били любимци на чукчите (местно население), тъй като са били добри кучета пазачи и са теглили шейни. Днес това са популярни кучета, тъй като са приятна компания вкъщи.
  Сибирското хъски има компактно и мускулесто тяло, покрито с средна на дължина и права, гъста козина, благодарение на която може да оцелее на ниските минусови температури в Сибир. Окраската се среща в различни цветове – от чисто бяло, до черно. Височина на представителите варира от 51 до 60 см, а теглото им – от 16 до 27 кг. Главата има издължена муцуна, която завършва с черен нос. Ушите са изправени, а очите имат бадемовидна форма, като могат да бъдат с различни цветове. Шията е силна, а опашката е бухнала и се носи над гърба.
  Сибирското хъски е интелигентно, мило и приятелски настроено куче, което се привързва много към своите стопани. Обича много децата в семейството, но компанията на други домашни животни, не е подходяща тъй като има силно развити ловни инстинкти. Към непознати се държи подозрително. Обучението трябва да се провежда с търпение и позитивни методи, защото има независим характер. Представителите на породата ще се чувстват най-добре, ако бъдат отглеждани в къща със средно голям двор, тъй като имат нужда от много движение и упражнения, за да са в добра физическа и психическа форма. Топлият климат не e препоръчителен за тях, поради гъстата им козина. Продължителността на живота им е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, очни и кожни проблеми. Поддръжкатана козината е лесна – необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори