Шикоку

Характеристики

- рядко срещано
- интелигетно
- обича много своите стопани
- активно
- много добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

 Историята на шикоку започва преди много векове в Китай, откъдето е внесен в Япония. Днес породата е обявена за едно от националните съкровища на японците. Нейните представители са рядко срещани по света.
  Шикоку има мускулесто тяло, покрито с къса и гъста козина. Окраската се среща в различни цветове - най-често това са червено или черно. Височината на представителите варира от 46 до 52 см, а теглото им - от 16 до 26 кг. Главата е пропорционална на тялото и има заоблени скули и издължена муцуна. Очите са тъмни на цвят, а ушите - изправени. Шията е дебела, а опашката се носи навита над гърба.
  Шикоку е много интелигентно и привързано към своите стопани куче. Разбира се добре с деца, но това не важи за други кучета от същия пол. С непознати се държи резервирано. Като малки, представителите на породата обичат да лаят, но с течение на годините те стават спокойни и тихи. Поддават се лесно на обучение. Ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка, за да бъдат в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 12 години, а здравословното състояние - отлично. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Белчо

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори