Шиба ину

Характеристики

- очарователно
- игриво
- интелигентно
- енергично
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Шиба ину е древна порода, чиято история започва в Китай. От там той е внесен и в Япония, където става много популярна порода. В превод от японски шиба  означава едновремено малък и гъсталак. Представителите на породата са всъщност най-малките японски кучета и са били използвани при лов в храсти.
  Шиба ину има компактно, мускулесто тяло, покрито с къса и гъста козина. Окраската се среща в различни цветове, като червено, жълто-кафяво или черно, с или без бели петна. Височината на представителите варира от 33 до 41 см, а теглото им - от 6 до 11 кг. Главата има широки скули и издължена муцуна. Очите и носът са тъмни, а ушите са изправени. Шията е дебела, а опашката се носи навита над гърба.
  Шиба ину е очарователно, игриво и енергично куче, което се привързва към своите стопани и обича тяхната компания. Разбира се много добре с деца и с непознати, но  това не може да се каже за малките домашни животни като хамстери или морски свинчета, тъй като има разити ловни инстинкти. Представителите на породата обичат да лаят, което ги прави добри кучета пазачи. Много са независими и трудно се поддават на обучение. То трябва да започне в ранна възраст и при него да се използват само положителни техники. Не са добър избор за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва да бъдат извеждани на разходка редовно. Продължителността на живота им е около 15 години. Като цяло здравословното им състояние е много добро. Много малко са кучета от тази порода, които развиват дисплазия на тазобедрената става или имат проблеми с очите. Поддръжката на козината им е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Archy bobi Karolina

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори