Шотландски териер

Характеристики

- игриво
- упорито
- любопитно
- обича семейството си
- енергично

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на шотландския териер, както подсказва името му е Шотландия. Представителите на породата са били използвани в миналото за лов на лисици, язовци и зайци. Днес те са желана компания вкъщи.
  Шотландският териер има малко, компактно тяло, покрито с груба, средно дълга козина. Окраската се среща в черно, пшеничено или бриндъл. Височината на представителите варира от 25 до 28 см, а теглото им е между 8 и 10 кг. Главата има издължена муцуна, с характерни брада и мустаци. Очите са малки и имат бадемовидна форма, а ушите са изправени. Крайниците са къси, а опашката се носи на горе.
  Шотландският териер е игриво и любопитно, което обича своето семейство много. Компанията на други домашни животни не е препоръчителна, тъй като представителите на породата харесват да са център на вниманието и имат доминиращ характер. Те се разбират добре с по-големи и възпитани деца. С непознати се държат резервирано и лаят само когато това е необходимо. Обучението на шотландския териер е истинско предизвикателство, тъй  като е много упорит. Успешен резултат само дава използването на положителни техники. Кучетата от тази порода ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Средната продължителност на живота им е около 15 години. Предразположени са към диабет, епилепсия и проблеми с щитовидната жлеза. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване и посещания при професионалист за подстрижка няколко пъти годишно.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

шотландски териер

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори